top of page
2022_Renate_262A4960.jpg

Awaken to your Origin! Retreat

5 - 10 augustus 2023

Locatie: Centraal Zwitserland, exacte locatie volgt

Taal:  Nederlands

Early Bird prijs tot 1 juli 2023: € 995 Standaard prijs tot 5 augustus 2023: € 1100

Geef jezelf de kans om afstand te nemen van het dagelijkse leven en je onder te dompelen in de rust, eenvoud en schoonheid van de bergen. Met een kleine groep ga je onder ervaren begeleiding van Renate Kranenburg en Pomme Termond 6 dagen de bergen in.

In het hart van de Zwitserse Alpen slaan we deze week ons basiskamp op. We verblijven in de natuur – zonder prikkels en andere afleiding – en gaan back to basics. We koken op houtvuur en slapen onder de sterren.

Al “wanderend” gaan we dagelijks op pad. We passeren de boomgrens en gaan verder over smalle bergpaadjes. We stijgen en dalen langs alpenkammen, door weelderige bossen en onherbergzame rotsformaties. Onderweg passeren we bijzondere krachtplekken. Meren en bergbeken nodigen uit voor een verfrissende duik.

Wandelen wisselen we af met gerichte opdrachten voor reflectie en impulsen om je zintuigen te openen. Transformerend ademwerk, energetisch lichaamswerk, yoga, meditatie en koude training dragen bij aan het vergroten van je lichaamsbewustzijn, het loslaten van opgeslagen spanning in het lijf en het vrijmaken van je levensenergie.

We vertragen, waarbij de elementen het natuurlijke decor vormen waarin we gespiegeld worden, onszelf tegenkomen en onszelf overstijgen. Langzaam zul je dieper zakken in je lijf en komt je zenuwstelsel tot rust. Je verstilt en ervaart weer te voelen en te vertrouwen: op jezelf, de ander en het leven.

Het hoogtepunt van de retreat is een 24-uur solo op een door jou uitgekozen plek. Een krachtige traditie die door verschillende volkeren al eeuwenlang wordt gebruikt om dichter bij jezelf te komen.

Alleen in de natuur zul je ontdekken wat er begraven ligt onder de prikkels van jouw leven; werk, partner, gezin, verwachtingen… Er ontstaat ruimte voor persoonlijke vraagstukken en de rust om te luisteren naar de antwoorden, zodat je de diepe verlangens die in jouw hart wachten weer kunt horen.

Ongemak is onderdeel van dit proces. Durf jij het aan te kijken en er doorheen te gaan, in plaats van er omheen?

Ben jij er klaar voor om dit onvergetelijke avontuur aan te gaan? Een reis die je leven voor altijd zal veranderen?

De week in vogelvlucht

Op dag 1 verzamelen we in het dal. Je leert de rest van de groep kennen, je leert over veiligheid in de bergen en we verdelen de groepsmaterialen. Daarna gaan we met onze volle rugzakken op weg naar het basiskamp.

We lopen op een rustig tempo omhoog. Met elke stap die je zet laat je langzaam de ruis uit het dagelijks leven achter je en kom je dichterbij jezelf. We bouwen ons eigen basiskamp op. Dit bestaat uit een plek waar we gezamenlijk kunnen koken en eten. Met een zeiltje maak je je eigen bivak (slaapplek). Rond het kampvuur delen we de indrukken van de eerste dag, waarna we verstillen en de dag afsluiten met een prachtig ritueel.

Vanaf nu leven we op het ritme van de natuur.

Elke ochtend starten we met een ochtendprogramma. Aansluitend bereiden we gezamenlijk het ontbijt voor en gaan we samen eten, terwijl we genieten van het prachtige uitzicht. Licht bepakt gaan we daarna op pad. We beklimmen een berg en genieten van de adembenemende vergezichten. Tussen de middag genieten we een eenvoudige lunch die echter na fysieke en mentale inspanning vaak extra goed smaakt.

 

Op dag 3 laten we ons basiskamp achter en trekken verder het hooggebergte in. Inmiddels raak je steeds meer vertrouwd met de eenvoud van het “back to basic” leven, het bewegen door het ruige terrein, het koken op vuur en het maken van een bivak. Dit alles ter voorbereiding op jouw 24-uurs solo.

 

Op dag 4 neem je afscheid van de groep en ga je alleen verder op zoek naar een plek (zo ver of dichtbij als voor jou comfortabel voelt) waar je de komende 24 uur met jezelf door brengt. Een plek waar je alleen bent met jouw gedachten en gevoelens.

 

In de loop van dag 5 komt zullen we elkaar weer ontmoeten, waarna we met zijn allen in stilte afdalen naar het basiskamp. Van verbinden met jezelf ga je naar verbinden met elkaar. Hier is er ruimte voor het delen van ervaringen over wat er was, nu is en wat je mee neemt uit de retreat.

 

Uiteraard sluiten we de reis op een bijzondere manier af, waarna we nog één nacht in ons basiskamp slapen. Gesterkt en met hernieuwde energie dalen we de volgende dag – met volle bepakking en heel veel nieuwe ervaringen – verder af. Vol vertrouwen loop jij jouw toekomst (weer) tegemoet.

Kortom een onvergetelijke reis die je uitdaagt, inspireert en waar je herinneringen maakt voor het leven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

5 t/m 10 augustus 2023
Centraal Zwitserland. Exacte locatie en aanreisinformatie ontvang je na aanmelding.

Investering
• Early Bird prijs tot 1 juli 2023: €995,-
• Reguliere prijs tot 5 augustus 2023: €1100,-

In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar. Kijk hier voor meer informatie.

 

Inclusief
• Deskundige begeleiding
• Zorgvuldige selectie van route, locatie, activiteiten
• Vegetarische maaltijden, drinken & snacks van zaterdagavond t/m donderdagmiddag
• Groepsmaterialen
• Materialen voor bivak
• Persoonlijk voorgesprek (online)
• Voor- en nabespreking met de groep (online)

Exclusief
• Heen- en terugreis
• Verplichte reisverzekering die bergsportrisico’s dekt
• Persoonlijke uitgaven (souvenirs, etc.)

 

Aanmelden
We reizen bewust met een kleine groep. Persoonlijke aandacht en veiligheid staan voorop. Plaatsen zijn dus beperkt.

 

Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 12

 

Wil je met ons mee? Stuur dan een mailtje naar renate.kranenburg@gmail.com of meld je aan via deze link. 

Na ontvangst van jouw aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met Pomme en/of Renate. Samen bespreken we waarom je – juist nu – met ons mee wilt. In dit gesprek wordt duidelijk of deze retreat passend is voor jou of niet.

Ga je met ons mee, dan ontvang je alle praktische informatie over voorbereiding, vervoer, voorbespreking, materialen, paklijst, etc.

Tijdens een online bijeenkomst voorafgaand aan de retreat maak je tevens kennis met je medereizigers en is er ruimte voor het stellen van vragen, zodat je goed voorbereid aan jouw avontuur kan beginnen.

Vragen? Stuur dan een mailtje naar renate.kranenburg@gmail.com

 

Annuleringsvoorwaarden
Wil je na aanmelding annuleren dan kan dit met de volgende voorwaarden:
2 of meer maanden van te voren: 100% refund
1-2 maanden van te voren: 75% refund
2-4 weken van te voren: 50% refund
0-2 weken van te voren: geen refund
Geef jij jouw plekje aan iemand anders: 90% refund

Voel je je geroepen om mee te gaan?

Wacht dan niet en verzeker jezelf van een plaats!

Voor meer informatie/vragen, neem contact op met Renate: +41 (0)76 204 05 20

bottom of page